fbpx

Uzman Danışmanlardan Hizmet Alın!

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Hedefinize Ulaşın

Almanya Aile Birleşimi Vizesi (Eş/Partner Vizesi) Başvuru işlemlerinizi Yetkin Kurum Güvencesi ve Kalitesi garantileyin. Deneyimli ve uzman danışmanlarımız ile ihtiyaç duyduğunuz her an hizmetinizdeyiz.


Onat Profesyonel Vize
Almanya Aile Birleşimi Vize Danışmanlığı

Onat Profesyonel Vize

Tüm Ülkeler için Vize Danışmanlığı

01.Analiz

Eş, çocuk, aile bağınıza göre doğru analizinin yapılması.

02. Hazırlık

Zorunlu olan belgelerin hazırlanması, çeviri ve onay işlemleri.

03. Başvuru

Doğru, hızlı, eksiksiz başvuru ve konsoloslukta randevu alınması.

Almanya Aile Birleşimi Vize Başvurusu ile İlgili Tüm Hizmetler Tek Merkezde

Farklı Kurumlarda İşlem Takibinden Kurtulun!

Vize

Kişiye Özel Analiz, Doğru Çözüm

Tercüme

Uygun Fiyat, Kaliteli Hizmet, Profesyonel Çeviri

Sigorta

İhtiyacınıza Özel Sigorta Çözümleri

Rezervasyon

Onaylanmış Rezervasyon Seçenekleri


Almanya Aile Birleşimi Vize Talep ve Onay Süreçlerinde Deneyim ve Tecrübe

ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ AŞAMALARI

  • Kişisel Değerlendirme
  • Aile Bağınıza Göre Özel Analiz.
  • Zorunlu ve Diğer Evrakların Hazırlanması
  • Belgelerin Almanca Tercüme İşlemlerinin Yapılması.
  • Konsolosluktan Randevu Oluşturulması (iDATA Almanya randevu)
  • Fiziksel Başvuru ve Biyometrik İşlemler.
  • Başvuru Değerlendirme

Kişiye Özel Analiz, Size Özel Danışman

Deneyimli ve Dinamik Ekip Kaliteli Hizmet Alın, Kişiye Özel Analiz ile Vize Şansınızı Artırın.

Kişiye Özel Analiz, Size Özel Danışman

Deneyimli ve Dinamik Ekip Kaliteli Hizmet Alın, Kişiye Özel Analiz ile Vize Şansınızı Artırın.

ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ NEDİR?

Almanca da “Familiennachzug” veya “Familienzusammenführung” olarak geçen Almanya aile birleşimi, Alman vatandaşlığına sahip olanların ya da Almanya’da ikamet ve/veya çalışma iznine sahip olan bireylerin eşlerini ve çocuklarını yani birinci derece aile fertlerini yanlarına almak için başvurdukları vize türüdür. Almanya aile birleşimi vizesi ulusal vize, yani D tipi vize kategorisindedir. Vize süresi 90 günden uzun olduğu için uzun süreli vize olarak da adlandırılır.

  • Eşin yanına gidebilmek için Aile Birleşimi Vizesi
  • Almanya’da evlenme,
  • Çocuğun Almanya’ya getirilmesi,
  • Almanya vatandaşlığını kaybetmiş olanları ikamet hakkı,
  • Yabancı ülke vatandaşı gençler ve emekliler için ülkeye dönüş,

Almanya aile birleşimi vizesinde evliliğin gerçek ve resmi olması gerekir. Tarafların birinin evlilik akdine zorlandığına dair şüphelerin oluştuğu durumlarda da aile birleşimi vizesine onay verilmez.

Çocuk için de Almanya aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Çocuğun ebeveynlerinin (anne/baba ve yasal vasi) Almanya oturum izinlerinin olması gerekir. Eğer çocuğun ebeveynlerinin birisi Türkiye’de ikamet ediyor ve diğer ebeveyn Almanya’da oturum izni bulunuyor ise, Türkiye’deki ebeveynden noter onaylı ve taahhütname alınmalıdır. Alınacak taahhütnamenin yeminli Almanca tercümesi yapılması zorunludur.

ALMANYA VİZE BAŞVURU ÜCRETİ NE KADARDIR?

Almanya aile birleşimi konsolosluk vize ücreti 75Euro’dur. 0-17 yaş arasında ki çocukların konsolosluk vize ücreti ise 37,50 Euro’dur. Bu ücretlerin yanında randevu, Almanca yeminli çeviri ve danışmanlık ücretleri yer almaktadır.


Hemen Müşteri Temsilcilerimizi Arayın Zamandan Kazanın!

ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ BAŞVURUSU NEREDEN / NASIL YAPILIR? (İDATA ALMANYA VİZESİ)

Almanya aile birleşimi vizesi bilinenin aksine doğrudan Almanya Büyükelçiliği/Konsolosluğuna yapılır. İDATA firmasından sadece randevu alınmaktadır. Geri kalan tüm başvuru, evrak teslim, biyometrik parmak izinin verilmesi işlemleri Almanya Büyükelçiliği/Konsolosluğuna yapılmaktadır. Almanya aile birleşimi vize işleminde “idata almanya vize ücreti” talep etmemektedir. iDATA firmasına sadece randevu ücreti online olarak ödenmektedir.

ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  • Pasaport
  • Adli Sicil Belgesi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kâğıt Örneği
  • Boşanma varsa “doğru şekilde temin edilmiş ve onaylı” boşanma belgesi (Aile Birleşimi, Evlilik)
  • İkametgâh Belgesi
  • Eşinize ait konaklama belgesi / oturum izni belgesi
  • Eşinize ait mali kaynaklar
  • Eşinize ait iş/çalışma belgesi
  • Birlikteliğinizi kanıtlayıcı belgeler (Formül-B Belgesi, Evlilik Cüzdanı)
  • Almanca A1 sertifikası
  • Çocuklarınıza ait belgeler
  • Almanca dili haricinde ki tüm belgelerin “yeminli almanca tercümesi” yapılmalıdır.


Uzman Kadromuz ile Yetkin Danışman, Güncel Hizmet!

Onat Vize

ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ

  • Aile birleşimi vizesine başvuruda bulunmak için evli çiftlerde taraflardan birinin Alman vatandaşı olması veya Almanya’da oturum, çalışma ya da yerleşme iznine sahip olması gerekir. Bu durumda eşlerden biri diğerinin yanına gitmek için vize başvurusu yapabilir. Fakat bu durumda 18 yaşını doldurmuş olmak yani reşit bir birey olma şartının sağlanması gerekir. Eğer kişi Almanya’da oturum iznine sahipse ve partneriyle vatandaşı oldukları ülkede resmi bir evlilik akdi gerçekleşmemişse o zaman Almanya’da ikamet etmekte olan şahsın en az iki yıldır orada oturum iznine sahip olması gerekir. Ancak 2 yıl veya daha uzun süredir oturum iznine sahip olmak kesin vize alınabileceği anlamına gelmez. Çünkü Almanya eş vizesi için tarafların evlilik durumları detaylı olarak incelenir. Örneğin yaş farkının çok olduğu veya tarafların evlilik öncesi birbirlerini tanımak için yeteri kadar zaman ayırmış olmamaları gibi durumlar “anlaşmalı evlilik riski” olabileceği için daha detaylı incelemelere tabi tutulur. Çok eşli evliliklerde eş vizesi için sadece ilk evlilik akdinin gerçekleştiği eş başvuruda bulunabilir. Tarafların birinin evlilik akdine zorlandığına dair şüphelerin oluştuğu durumlarda da aile birleşimi vizesine onay verilmez.

    Aynı zamanda Almanya’da yaşayan tarafın kanunlar önünde reşit olmaması durumunda annesi ve babası veya yasal vasisi her kimse onun için de aile birleşimi vize başvurusu yapabilirler. Bu durumda da kişinin reşit olmayan ve aynı yasal vasilere bağlı olan kız veya erkek kardeşi de aile birleşimi vizesi için uygundur.
    Eğer birleşim vizesine başvuracak kişi 16 yaşından küçük bir çocuksa ve ebeveynleri evlilik akdi içerisinde değillerse yasal vasisi olan kişinin, yerleşme veya oturma izni varsa, yanında yaşamak için başvuru yapabilir. 16 yaşından büyük çocuklar ise aile birleşimi vizesine ancak Almanya’da oturum veya çalışma iznine sahip olan ebeveynin çocuğun yasal vasisi olması ve birlikte taşınmaları halinde veya ebeveynlerin resmi olarak evli olmaları durumunda başvuruda bulunabilir.

  • Avrupa ortak dil kriterlerine göre aile birleşimi vizesi için gerekli olan dil yeterliliği A1 seviyesidir. Bu seviyede, konuşma, anlama, yazma ve okuma alanlarında dil hâkimiyetine sahip olduğunu kanıtlayanlar başvuruda bulunabilirler. Kanıtlama işlemi için Almanya tarafından resmi olarak kabul edilen, genellikle Almanya aile birleşimi sınavı olarak adlandırılan sınavlara girmek ve bu sınavlar sonucu verilen sertifikaları ibraz etmek gerekir. Türkiye’de dil yeterliliği Goethe Enstitüsü’nün “Start Deutsch 1” sertifikası ve Avusturya Dil Diploması yani ÖSD’nin “Grundstufe Deutsch 1” sertifikası ile belirler.
    Aşağıdaki durumlarda “Almanya A1 sınavı” dil yeterliliği şartı geçerli değildir:

    • Bedensel veya zihinsel bir hastalık dolayısıyla temel Almanca eğitimi alamayacak durumdaysanız
    • Eşiniz Alman vatandaşı ya da çifte vatandaşsa; oturum ya da çalışma iznine sahipken siz Almanca eğitimini en az bir yıl boyunca düzenli olarak gördüğünüz halde yeterli dil yetkinliğine ulaşamadıysanız
    • Almanya’da yaşayan ve sizin velayetiniz altındaki çocuğunuzun yanına gitmek için birleşme başvurusu yaptıysanız,
    • Almanya aile birleşimine geçici süre için başvurduysanız
    • Almanya’da yaşayan ve sizinle kayıtlı bir yaşam ortaklığına sahip olan (resmi nikah gibi) eşin mavi kart sahibi olması durumunda,
    • Eşiniz İkamet Yasası’na göre yüksek vasıflı eleman, bilim insanı, müteşebbis sınıfındaysa veya ilticacı statüsüne sahipse ve evlilik akdi eşiniz iltica etmeden önce gerçekleştiyse
    • Eşiniz ABD, Kanada, Monako, Japonya, İsrail, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Avusturya, Brezilya, El Salvador, San Marino, Andorra veya Honduras vatandaşı ise
    • Eşiniz AB ülkesi vatandaşı veya Avrupa Ekonomik Alanı devletlerinden birinin, yani Norveç, İzlanda, Lihtenştayn veya İsviçre vatandaşıysa
  • iDATA Almanya kısa süreli vize işlemleri için yetkili tek merkezdir. Almanya Aile Birleşimi Vizesi uzun süreli vize başvurusu olduğundan doğrudan Almanya Büyükelçiliği/Konsolosluğu üzerinden yapılır. Sadece randevu işlemi iDATA firması üzerinden online olarak yapılır.

İhtiyaç Anında Ulaşılabilirlik

İhtiyaç anında kolay ulaşım sağlamak adına hizmet saatlerimiz müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre esnek olarak planlanmaktadır.

Vize Onay Süreç Yönetimi

ONAT Vize olarak, Almanya aile birleşimi vize süreçlerini sizin adınıza yürüterek zaman ve maliyetten tasarruf etmenizi sağlıyoruz.

Vize Başvurusu Geri Bildirim Sistemi

Vize başvurunuzdan red almanız durumunda detaylı bir şekilde itiraz dilekçenizi yazarak Almanya Büyükelçiliğine iletmenizde size yardımcı oluyoruz.

Gizlilik ve Kişisel Bilgi Güvenliği

Yürürlükteki mevzuat ve karşılıklı sözleşme ile tüm süreçler gizliliğinizi ve bilgi güvenliğini sağlayacak şekilde yönetilmektedir.

    Profesyonel Danışmanlık

    ONAT

    ONAT Danışmanlık

    Telefon : +90 850 532 6322
    Mail : vize@onatpro.com
    Adres : Meşrutiyet Cad. 5/12 Kızılay Çankaya Ankara